Kanavatyö Verenpisarat 15 x 15 (3477D)

15,00  sis. alv

Hyvälaatuinen Orchidean  kanavatyö Verenpisarat 15 x 15 cm.  Paketissa on  on hyvälaatuiset  villalangat ja puuvillakankaalle painettu pohja. Ommellaan puoliristipistoilla. Neula ei sisälly pakettiin.

Täältä löytyy kanavaneuloja. Nro 20 on tähän sopiva koko.

 

Varasto loppu

Kuvaus

Kanavatyö Verenpisarat 15 x 15

Kanavatyö Verenpisarat 15 x 15 on  Orchidean hyvälaatuinen kanavatyö, kooltaan 15 x 15  (3477D).

Kanavatyö Verenpisarat 15 x 15 pakkauksen sisältö

Kanavatyö  Verenpisarat 15 x 15 on  painettu 100 %puuvillakankaalle. Pakkauksessa hyvälaatuiset villalangat. Työ on melko pienikokoinen ja siksi soveltuu myös aloittelijoille. Neula ei sisälly pakettiin

Täältä voi tilata kanavatyöneuloja. Nro 20 on sopiva koko.

Tilattavat työt

Tästä pääset katsomaan lisää malleja, jos minun sivuilta ei löydy sopivia. Töitä saa villalangoilla langoitettuna ja myös pelkkiä pohjia ilman lankoja.  Toimitusaika vaihtelee 1- 2 kk. Ota yhteyttä, jos haluat tilata (myös hinnat voi kysyä täältä) napparanappi@luukku.com.

Mikä on Kanavatyö

Kanavatyö on kanavakankaalle villalangoilla tehtävää kirjontaa. Kanavatöissä kuva on painettu värein harsomaiselle, usein puuvillaiselle pohjakankaalle. Kuvio voi olla myös ruutupaperilla, jolloin se jäljennetään kankaalle kankaan lankoja laskien.  Pohjakankaan langat ovat tasavälein.

Kanavatyön ompelu

Kanavakirjonnassa pohjakangas peitetään kokonaan kirjontalangalla. Kanavatyö  ommellaan ns. kanavapistoilla, eli puolikkailla ristipistoilla. Joskus kanavatyöt voidaan ommella myös ristipistoilla, varsinkin, jos käytettävä lanka on ohut, eikä se peitä pohjakangasta kokonaan. Kanavatyöt voidaan ommella villalangoilla, akryylilangoilla tai puuvillalangoilla.

Villalangat kanavatöissä

Mielestäni villalangat sopivat erittäin hyvin kanavatöiden ompeluun. Ne peittävät hyvin kankaassa olevat reiät. Villalangoilla ommellen kanavatöistä tulee hiukan pörröisiä ja kiva pintaisin.

Puuvillalangat kanavatöissä

Monissa lasten (ja muissakin)  kanavatöissä on puuvillalangat. Puuvillalankojen etu villalankoihin nähden on hinta. Puuvillalankoja sisältävät pakkaukset ovat paljon edullisempia kuin villalankoja sisältävät pakkaukset. Nykyään kanavatöissä käytetään paljon myös muliinilankoja. Niillä töiden pinnasta tulee kiiltävämpi kuin villalankoja käyttämällä.

Akryylilangat kanavatöissä

Lasten ensimmäisissä kanavatöissä on usein paksu akryylilanka ja iso neula. Lapsen on helppo ommella paksulla langalla isoruutuiselle pohjalle.

Kanavatyöneula

Kanavatyön ompelussa kannattaa käyttää kanavatyöneulaa, joka on tylppäkärkinen ja isosilmäinen. Silloin neulankärki ei halkaise turhaan lankaa ommellessa.

Kanavatyöpohjat ja viimeistely

Kanavatyöpakkaukset sisältävät aina painetun pohjan, teko-ohjeet, langat sekä neulan. Kanavatyöt viimeistellään monesti kehystämällä ne tauluksi. Ammattitaitoinen kehystäjä tekee valmiiksi ommellusta työstäsi hienon taulun. Kun pistot ommellaan vain toiseen suuntaan, työ monesti vetää. Mutta tämä saadaan kehystämössä monesti korjattua. Jos kanavatyö kehystetään tauluksi lankoja ei tarvitse päätellä, jätä vain pätkä lankaa taakse, niin ettei työ purkaudu. Kehystyksen jälkeen langat eivät pääse enää purkautumaan.

Kanavatöistä on alettu tekemään myös muita tuotteita kuin tauluja. Kekseliäät kanavatyön tekijät ompelevat niistä kasseja, tyynyjä ja niitä on kiinnitetty jopa takin selkämyksiin.

Lue täältä kirjoittamani blogi kanavatöistä.

Kanavatöiden historiaa

Suomalaisissa kodeissa tehtiin kanavatöitä paljon 1950-luvulla. Suosittuja aiheita oli eläin- tai maisema-aiheiset työt ja taidejäljennökset. Myöhemmin kanavatöissä on tullut suosituksi suojelusenkelitaulut, erityisesti siltaenkeli. Taidejäljennöksiä tehdään edelleen paljon: suosittuja on Vincent van Gogh:n teokset, Mona Lisa, Tyttö ja Helmikorvakoru sekä Gustav Klimtin työt.

Suomessa ei tällä hetkellä paineta kanavatöitä. Kanavatyökeskus lopetti toimintansa muutama vuosi sitten. Orchidea ja Collection D`ART ovat Euroopassa suurimpia kanavatöiden tuottajia.

Toimitusehdot löytyvät täältä. 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.