TIIMI

Omistaja Arjan tarina

Olen Arja ja kotoisin iisalmelaisesta maanviljelijäperheestä. Minulla on kolme sisarusta, joiden kanssa puuhastelin lapsena kaikenlaista, pidimme mm. kerhoja kylän muille lapsille. Minulla on myös mies ja kaksi aikuista poikaa sekä kaksi koiraa. Perheeni ja heidän kanssa vietetty aika on minulle hyvin tärkeää.

Lukion jälkeen kävin kauppaopiston. Opiskelin myös ompelija-artesaaniksi, viriketoiminnanohjaajaksi ja kävin emäntäkoulun. Vuosien varrella olen opiskellut paljon muutakin ja viimeisimpänä suoritin liiketalouden (tradenomi) YAMK-tutkinnon.

Idea yrittämisestä syntyi jo varhain, minulla oli pitkään tunne tai ajatus, että halusin olla kauppias. Artesaanikoulun jälkeen minulle selkiintyi, että kauppa tulisi liittymään jotenkin käsillä tekemiseen, joka oli ollut minulle aina rakas harrastus ja halusin tarjota muillekin ihmisille mahdollisuuden nauttia käsillä tekemisestä.

Olen aina ollut käsityöihmisiä. Maaseudulla vietetty lapsuus ja vanhempieni kädentaidot saivat minutkin innostumaan käsillä tekemisestä jo hyvin nuorena. Koulussa tein paljon käsitöitä.

Yrittäjäksi ryhtyminen tapahtui kuitenkin nopeasti ja spontaanisti. Mieheni kanssa lampsittiin paikalliseen askarteluliikkeeseen ja kysyimme, että myisittekö liikkeen ja hehän myivät. Sen jälkeen aloimme hieromaan kauppaa. Olin kesän harjoittelussa kaupalla ja sitten elokuussa kaupat syntyivätkin.

Vaikka olinkin yrittäjänä kokematon, minulla oli silti ihan hirveä usko ja luottamus onnistumisen suhteen, en koskaan epäröinyt menestystäni. Alkua helpotti myös se, että yrityksellä oli jo oma asiakaskuntansa ja tuotteet olivat valmiina. Kauppa sai nimekseen NäppäräNäppi ja suurin osa ihmisistä suhtautui hyvin uuteen yrittäjään. Tässä sitä nyt ollaan, 22 vuotta myöhemmin ja NäppäräNäppi on edelleen pystyssä ja voi oikein hyvin.

Arja