Tietosuojaseloste

NäppäräNäppi sitoutuu aina suojaamaan asiakkaidensa ja muiden verkkosivuilla vierailevien yksityisyyttä. Pidämme hyvää huolta tiedoista, mitä asiakkaistamme saamme ja niihin pääsevät ainoastaan käsiksi NäppäräNäpin työntekijät, jotka ovat koulutettuja käyttämään tietoja oikein, turvallisesti ja eettisesti. Työntekijät näkevät asikastietoja vain siltä osin, mitä työtehtävän suorittamisessa on välttämätöntä.
Tallennamme tietoja jotka havaitsemme verkkokaupan käytöstä, asiakkaiden itsensä antamat tiedot sekä analytiikan avulla johdettavaa tietoa.

Asiakasrekisterin päätarkoitus on onnistunut tilauksen käsittely ja sen toimittaminen asiakkaalle, sekä asiakaspalautusten käsittelyn sujuvuus.
Haluamme myös mahdollistaa asiakkaille tarvittaessa pääsyn omiin tietoihinsa. Keräämiämme tietoja käytämme myös markkinoinnin kehittämiseen sekä verkkokaupan ja asikaspalvelun parantamiseen.

Käyttääkseen NäppäräNäpin palveluita verkkokaupassa, on asikkaan hyväksyttävä tässä tietosuojaselosteessa kuvaillut keinot tiedonkeruusta sekä niiden käsittelystä. Nämä hyväksytään asiakastiliä luodessa sekä sitä käyttäessä sekä tilauksen teon yhteydessä.

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: www.napparanappi.fi

Rekisterinpitäjä
Rekisterinpitäjänä toimii :
Kehystys- ja käösityöliike Näppäränäppi
Louhenkatu 5
74100 Iisalmi
Puh. (017) 826038
Napparanappi@luukku.com
Y-tunnus 1191337-4

Rekisteriasioista vastaava henkilö
Arja Pentikäinen, Kehystys- ja käsityöliike NäppäräNäppi
Louhenkatu 5,74100 Iisalmi
Puh. 044-3236112
Sähköposti: Napparanappi@luukku.com


Tarvittaessa voit kysyä lisää tietojen käsittelystä ja tietosuojasta sähköpostitse tai puhelimitse.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Keräämme asiakkaansa itsensä antamat tiedot, joita ovat:

Käyttäjän antamat tiedot:
-nimi
-osoitetiedot
-puhelinnumero
-sähköpostiosoite
-tuotearvostelut
-maksutiedot, kuten laskutustiedot sekä maksuvälinetiedot
-sijaintitiedot (toimitustavat)
-markkinointiviestiluvat
-asiakaskyselyvastaukset asiakkaan luvalla
-markkinointiviestiluvat
-toivelistan tuotteet
-tuotekohtaiset täydennysilmoitustilaukset

Palvelun käytöstä:
-toimitustiedot, maksutapa
-asiakkaan ostohistoria, tilaukset, palautukset ja maksut
-verkkokaupan käyttötiedot
-ostoskorilisäykset

Analytiikalla päätellyt
-tuotesuositukset, jotka voidaan päätellä ostoshistoriasta ja selaustiedoista
-kiinnostuksen kohteet, ostotiedoista päätellyt

Asiakas/verkkokaupan käyttäjä itse on siis se joka pääsääntöisesti on luovutettujen tietojen lähde. Luottopalveluiden tarjoajilta saatamme lisäksi hankkia asiakkaasta tietoa laskupalveluita varten.

Asiakkaalla on mahdollisuus nähdä itseensä liittyvät tiedot oman asiakastilinsä kautta ja asiakkaalla on aina mahdollisuus poistaa asiakastilinsä ja sen mukana kaikki itseensä liittyvät tunnistetiedot.

Asiakastilisivuiltasi voit itse määrittää, korjata tai poistaa itsestäsi luovuttamia tietoja. Samoin pystyt päättämään, otatko vastaan markkinointiviestejä

Kuka voi nähdä/käsitellä tietojani?

NäppäräNäpin asiakastietoihin pääsevät käsiksi vain NäppäräNäpin työntekijät, jotka on koulutettu käyttämään tietoja oikein, asianmukaisesti ja eettisesti. Emme missään nimessä väärinkäytä asikkaidemme luottamusta, emmekä jaa tietoja eteenpäin asiaankuulumattomille, vaan pidämme ne ehdottoman salassa. Työntekijätkin näkevät asiakastietoja vain siltä osin, mikä työtehtävän suorittamisessa on välttämätöntä.

Mihin tietojani käytetään?

-tilausten käsittelyyn, toimitukseen, kirjanpitoon ja arkistointiin
-asiakkuuksien ylläpitämiseen
-asiakaspalvelun kehittämiseen
-tilastointiin
-asiakaskokemuksien kehittämiseen
-väärinkäytösten estämiseen
-kiinnostavien tuotteiden suositukseen
-paremman sisällön tuottamiseen
-asikaspalautusten helpottamiseen ja nopeuttamiseen

Oikeuteni

Sinulla on oikeus päästä käsiksi omiin henkilötietoihisi joita NäppäräNäpillä on hallussa. Voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Jos tiedoissasi on virheitä, voit meitä pyytää oikaisemaan niitä. Mahdollisesti voimme myös rajoittaa tietojesi käsittelyä jos pyydät tätä meiltä.

Tietojesi säilytykseen ja käsittelyyn on saatu suostumus sinulta ja sinulla on näin ollen myös peruuttaa suostumus näihin. Tämä onnistuu poistamalla asikastilisi. Asiakastilisi poston voit tehdä omilta asikastilisivuiltasi.

Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Kenelle jaamme tietosi

Jotkin välttämättömät tiedot välitetään kolmansille osapuolille maksutapahtuman, toimituksen tai markkinointiviestien vuoksi.
Esimerkiksi tuotetilauksen toimitus vaatii sen, että nimi-,osoite- ja yhteystietosi välitetään tilausten kuljetuksesta vastaaville tahoille.
Verkkokauppatapahtumiin vain meillä on pääsy.
Maksaessasi tuotteita, maksutietosi kulkevat luotettujen maksunvälittäjien kautta.

Kullekin taholle lähetetään vain palvelun onnistumisen kannalta välttämätön tieto. Heillä ei ole oikeuksia käyttää sinun tietojasi muuhun, kuin palvelun toteuttamsieen. Kaikki tiedonsiirto tapahtuu aina salattuja yhteyksi pitkin.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Asiakastietojasi säilytetään niin kauan, kuin on tarvetta, niin että pystymme toteuttamaan aiemmin selostetut käyttötarkoitukset.
Jos asikastili on ollut käyttämättä pitkään, se poistetaan epäaktiivisuuden vuoksi. Joitain tietoja saatetaan säilyttää pidempään, mikäli laki niitä vaatii.
Myöskin maksamattomat velat voivat olla syy, miksi osa asikastietoja säilytetään jopa asiakkaan anonymisointitoiveesta huolimatta.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Jos sinulla on oikaisupyyntöjä tai muuta asikastiliisi liittyviä pyyntöjä, niin voit lähettää niistä meille sähköpostia.

Mikäli huomaat, että toiminnassamme on joitakin puutteita tai virheitä, niin kerrothan siitä meille, niin korjaamme virheemme.

Ovatko antamani tiedot turvassa?

Asikastiedot sijaitsevat NäppäräNäpinn omalla koneella, joihin vain työntekijöillä on pääsy. Tietokoneen tietoturva on korkealla tasolla ja olemme suojautuneet ohjelmin tietomurtoja vastaan. Suurin tietoturvariski on se, että asiakkaan salasana ym. tunnukset joutuvat vääriin käsiin. Älä luovuta salasanojasi koskaan ulkopuolisille ja tee salasanastasi mahdollisimman vahva.

25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksia noudatetaan henkilötietojen käsittelyssä.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus tuli sovellettavaksi 25.5.2018 alkaen. Uuden sääntelyn myötä yritysten on käsiteltävä entistä huolellisemmin esimerkiksi asiakkaista ja työntekijöistä kerättyjä henkilötietoja. Henkilötietojen käsittelystä on myös informoitava nykyistä selkeämmin, koska tietosuoja-asetus korostaa henkilötietojen käsittelyn läpinäkyvyyden tärkeyttä.

Uusi sääntely edellyttää, että henkilötietoja käsittelevä yritys pystyy osoittamaan noudattavansa tietosuoja-asetuksen sääntelyä. Siksi on tärkeätä muun muassa varmistaa, että henkilötietojen käsittelyä koskeva dokumentointi ja sisäinen ohjeistus ovat kunnossa.

Uusi, EU-asetuksen myötä säädetty kansallinen tietosuojalaki tuli voimaan 1.1.2019. Asetuksen suoma liikkumavara kansallisille säädöksille on rajoitettu, joten EU-asetusta ja kansallista lakia on luettava ja sovellettava rinnakkain. EK:n laatimassa tietopaketissa kuvataan tiiviisti asetuksen yritysten kannalta keskeistä sisältöä. Tietopakettia päivitetään, kun tietosuoja-asetuksesta muodostuu soveltamiskäytäntöä.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Lisätiedot

NäppäräNäppi pyrkii kehittämään palveluitaan jatkuvasti ja haluamme tarjota aina vain parempaa asikaskokemusta. Tämän vuoksi jotkin toiminnot saattavat muuttua tai niitä tulla lisää. Tässä tapauksessa päivitämme myös tietosuojaselostetta.
Myös lainsaäädäntö saattaa muuttua, jolloin voimme joutua muuttamaan tämän selosteen osia.

Onko kysyttävää?
Ota yhteys asikaspalveluumme: Napparanappi@luukku.com