Julkaistu Jätä kommentti

Addi Novel -pyöröpuikot

Addi Novel -pyöröpuikot, puikkojen aatelia

Addi Novel -pyöröpuikot ovat puikkojen aatelia, ihan uutta, innovatiivista muotoilua. Kukapa neuloja ei olisi tuskaillut pyöröpuikkojen kanssa. Silmukat ei pysy puikoilla, ranteet väsyy, kaapeli kiertyy ilkeästi. Addi on pitkällisen kokemuksen ja neulojilta kerätyn tiedon perusteella suunnitellut uudet Addi Novel  -pyöröpuikot.

Addi Novel puikot ovat kiiltävät, pyöristetyt röpelöiset päät ja punaiset taipuisat kaapelit

Rakkautta ensi silmäyksellä

Itse näitä kokeilin ja se oli rakkautta ensi kokeilulla! Suosittelen kaikkia kokeilemaan näitä huippulaadukkaita puikkoja, erityisesti kuitenkin, jos käsissä on jotain ongelmia tai kätesi väsyvät neuloessa.

                                                                                                                                               

Miksi Addi Novelit ovat niin erinomaiset puikot

No mikä sitten Addi Novel -pyöröpuikoista tekee niin erinomaisen? Puikot ovat keveät ja pehmeät. Neliskulmaiset muotoillut puikot tuntuvat pehmeältä hieronnalta sormissa ja käsissä. Tämä virkistää verenkiertoa ja vähentää jännitystä jopa useiden tuntien neulomisen jälkeen. Tämän ergonomisen muotoilun ansiosta Addi Novel -puikoista saa hyvän otteen, eikä puikkoja tarvitse puristaa kovasti. Tämä puolestaan ehkäisee neulojien käsille ominaisia kiputiloja. Myöskään ranteet eivät kipeydy tämän ominaisuuden ansioista, ainakaan niin helposti.

Pyöristetyt päät ja puikkojen röpelöt ovat uusinta muotoilua pyöröpuikoissa.

                                                                                                                                                                

Addi Novel -puikkojen ominaisuuksia

Puikot ovat mielestäni kauniit (tosin ihan erinäköiset kuin mihin olen tottunut) päällepäin, mutta ne ovat myös hyvät käyttöominaisuuksiltaan. Kaapelin ja päiden  kiinnityskohta on hyvin muotoiltu, sitä ei edes huomaa käytössä. Langat eivät takerru siihen. Kaapeli on mukavan notkea ja taipuisa, joten se pysyy hyvin neuleessa eikä käperry hankalasti. Puikkojen röpelöinen pinta saattaa herättää pitkään neulomista harrastaneissa hiukan epäuskoa. Röpelöt ovat kuitenkin suunniteltu pitkän neulomiskokemuksen perusteella helpottamaan työskentelyä. Niiden ansiosta silmukat soljuvat mukavasti työn edetessä, eivätkä karkaile kovin helposti puikoilta.

Mihin neuleisiin Addi Novel – pyöröpuikot sopivat

Valmistaja suosittelee näiden ominaisuuksien vuoksi puikkoja erityisesti pitsineuleisiin. Mutta mielestäni puikot ovat erinomaiset kaikenlaiseen neulontaan. Kokoja puikoista löytyy mukavasti, joten kaikkiin neuleisiin löytyy kokoja. Nämä ovat erinomaiset puikot myös looppamiseen (=suljettujen neuleiden neulominen pyöröpuikoilla) ja näistä löytyykin myös 120 cm pitkiä kaapeleita. Klikkaa tästä valikoimaan.

Pyöristetyt puikon kärjet

Itselläni sormenpäät tulevat helposti kipeäksi teräväkärkisillä puikoilla neuloessa. Sekä terävät kärjet halkaisevat langan ikävästi ja haljenneista silmukoista jää neuleeseen rumia jälkiä, joita joutuu jälkikäteen korjailemaan. Addi Novel -pyöröpuikkojen muotoilussa tämäkin ikävä seikka on otettu huomioon: puikkojen päät ovat pyöristetyt. Niinpä puikot sopivat hyvin myös löyhäkierteisille langoille. Ainakin jotkut bambulangat ovat tuottaneet minulle tämän kaltaisia ongelmia.

Riddarin neulontaa Cedro-langasta Addi novel puikolla 80 cm/4,5

                                                                                                                                                                   

Miten valitsen puikkojen koon

Miten sitten neliskulmaisuus vaikuttaa puikkojen koon valitsemiseen.  Puikkojen koko on sama kuin pyöreissäkin puikoissa, halkaisija on mitattu kulmasta kulmaan. Monet neulojat kuitenkin kokemuksen perusteella suosittelevat valitsemaan puoli numeroa isommat puikot verrattuna pyöreisiin puikkoihin. Eli jos normaalisti ottaisit työhösi nro 3 puikot, suositus olisi valita tähän 3,5 – siis monien pitkään neulomista harrastaneiden mielestä. Muista kuitenkin, että puikkojen valinta on aina henkilökohtainen ja siihen vaikuttaa oma käsiala kaikkein eniten. On muuten hyvä, että puikkojen koko on painettu puikkojen metalliseen osaan.

Lankana Lettlopi ja Addi Novel puikot  80 cm/5,0

                                                                                                                                                                 

Mielestäni siis puikot ovat parasta, mitä minulle neulojana on eteen tullut. Suosittelen kokeilemaan neuloitpa sitten ohuita pitsineuleita tai paksuja villapaitoja. Sukatkin syntyy loopaamalla pitkillä pyöröpuikoilla.

Asiakkaiden kommentteja

”Loistavat puikot! Kädet eivät väsy kuten pyöreillä eikä silmukat putoile.”

”Erittäin hyvät.  Addit ovat kevyet, kärki ei riko lankaa ja lovetus ”kuljettaa” silmukoita mukavasti. Neulejälki on tasaista. Kannattaa valita 0,5 mm suuremmat kuin vastaava pyöreä puikko.”

” Aivan huiput puikot. Enpä enää muilla neulo. Luistaa hyvin, mutta saa kontrolloitua silmukat hyvin. Kannattaa kokeilla.”