Kanavatyö Pupu ja päivänkakkarat 22 x 30 (6329)

36,00  sis. alv

CdA:n  hyvälaatuinen kanavatyö Pupu ja päivänkakkarat, koko 22 x 30. Pakkauksessa on  villalangat.

Varasto loppu

Kuvaus

CdA:n  hyvälaatuinen kanavatyö Pupu ja päivänkakkarat  (6329). Kanavatyö on painettu valkoiselle 100 % puuvillakankaalle. Pakkauksessa on  mukana laadukkaat villalangat. Kuvan koko 22 x 30, kankaan koko 30 x 40. Ompele suloinen sisustustaulu koristamaan kotiasi. Tai tämä on myös ihana lahjaidea.

Täältä löytyy tilattavia töitä, jos sivuilla ei ole mieleisiä. Jos haluat tilata, ota yhteyttä napparanappi@luukku.com (saat myös hintatiedot täältä). Toimitusaika vaihtelee 2 vk – 1 kk.

Mikä on Kanavatyö

Kanavatyö on kanavakankaalle villalangoilla tehtävää kirjontaa. Kanavatöissä kuva on painettu värein harsomaiselle, usein puuvillaiselle pohjakankaalle. Kuvio voi olla myös ruutupaperilla, jolloin se jäljennetään kankaalle kankaan lankoja laskien.  Pohjakankaan langat ovat tasavälein. Kanavakirjonnassa pohjakangas peitetään kokonaan kirjontalangalla. Kanavatyö  ommellaan ns. kanavapistoilla, eli puolikkailla ristipistoilla. Joskus kanavatyöt voidaan ommella myös ristipistoilla, varsinkin, jos käytettävä lanka on ohut, eikä se peitä pohjakangasta kokonaan.

Kanavatyöt voidaan ommella villalangoilla, akryylilangoilla tai puuvillalangoilla.  Mielestäni villalangat sopivat erittäin hyvin kanavatöiden ompeluun. Ne peittävät hyvin kankaassa olevat reiät. Villalangoilla ommellen kanavatöistä tulee hiukan pörröisiä ja kiva pintaisin. Monissa lasten (ja muissakin)  kanavatöissä on puuvillalangat. Puuvillalankojen etu villalankoihin nähden on hinta. Puuvillalankoja sisältävät pakkaukset ovat paljon edullisempia kuin villalankoja sisältävät pakkaukset. Nykyään kanavatöissä käytetään paljon myös muliinilankoja. Niillä töiden pinnasta tulee kiiltävämpi kuin villalankoja käyttämällä.  Ompelussa kannattaa käyttää kanavatyöneulaa, joka on tylppäkärkinen. Silloin neulankärki ei halkaise turhaan lankaa ommellessa.

Kanavatyöpakkaukset sisältävät aina painetun pohjan, teko-ohjeet, langat sekä neulan. Kanavatyöt viimeistellään monesti kehystämällä ne tauluksi. Ammattitaitoinen kehystäjä tekee valmiiksi ommellusta työstäsi hienon taulun. Kun pistot ommellaan vain toiseen suuntaan, työ monesti vetää. Mutta tämä saadaan kehystämössä monesti korjattua. Jos kanavatyö kehystetään tauluksi lankoja ei tarvitse päätellä, jätä vain pätkä lankaa taakse, niin ettei työ purkaudu. Kehystyksen jälkeen langat eivät pääse enää purkautumaan.

Kanavatöistä on alettu tekemään myös muita tuotteita kuin tauluja. Kekseliäät kanavatyön tekijät ompelevat niistä kasseja, tyynyjä ja niitä on kiinnitetty jopa takin selkämyksiin. Myös huonekaluihin kuten tuolien päällysteisiin on käytetty kanavatöitä.

Lapsille valmistetaan kolmenlaisia kanavatöitä:

  • isoruutuiselle kankaalle painettuja töitä, joissa on paksu akryylilangat
  • pieniruutuiselle kankaalle painettuja töitä puuvillalangoilla
  • pieniruutuiselle kankaalle painettuja töitä villalangoilla

 

Kanavatöiden historiaa

Suomalaisissa kodeissa tehtiin kanavatöitä paljon 1950-luvulla. Suosittuja aiheita oli eläin- tai maisema-aiheiset työt ja taidejäljennökset. Myöhemmin kanavatöissä on tullut suosituksi suojelusenkelitaulut, erityisesti siltaenkeli. Taidejäljennöksiä tehdään edelleen paljon: suosittuja on Vincent van Gogh:n teokset, Mona Lisa, Tyttö ja Helmikorvakoru sekä Gustav Klimtin työt.

Suomessa ei tällä hetkellä paineta kanavatöitä. Kanavatyökeskus lopetti toimintansa muutama vuosi sitten. Orchidea ja Collection D`ART ovat Euroopassa suurimpia kanavatöiden tuottajia.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kanavatyö Pupu ja päivänkakkarat 22 x 30 (6329)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *